Splošni pogoji

Vsebina spletnih strani lovskatrgovina.si  je last podjetja SNEF.LOV d.o.o., Ločica ob Savinji, Ob Savinji 52, 3313 Polzela, Slovenija (v nadaljevanju SNEF.LOV d.o.o.). Z uporabo spletnih strani lovskatrgovina.si uporabniki sprejemajo objavljene splošne pogoje poslovanja. SNEF.LOV d.o.o. in uporabniki s splošnimi pogoji urejajo tudi medsebojne obveznosti pri nakupih v spletni trgovini.

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.

Spletna prodajalna deluje 24 ur na dan in vse dni v tednu.

SNEF.LOV d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih stranehlovskatrgovina.si kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

Podatki o izdelkih, pogojih poslovanja, spletne aplikacije in ostale informacije v spletni trgovini so na voljo le v slovenskem jeziku. Dopuščamo možnost napak pri objavljenih opisih ali cenah izdelkov. Za kakršnekoli informacije lahko pokličete na telefon 070 228 227  ali pišete na elektronski naslovinfo@lovskatrgovina.si  Če vam na vprašanje ne bomo mogli ali znali odgovoriti takoj, vam bomo odgovor posredovali v najkrajšem možnem času.

Na spletni strani www.lovskatrgovina.si so navedeni glavni podatki o izdelkih in fotografije le-teh. Čeprav se podjetje trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, je potrebno na fotografije gledati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz  lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelka. Kupec lahko odda naročilo le preko spletne stranilovskatrgovina.si.

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena, ko prodajalec prejme naročilo, kupec pa prejme povratno elektronsko sporočilo o potrditvi naročila. V primeru nedobavljivosti izdelka prodajalec kupca obvesti v najkrajšem možnem času.

1. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

SNEF.LOV d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih stranilovskatrgovina.si  in vanje vključenih vsebin. SNEF.LOV d.o.o. si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletnih strani brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb.

SNEF.LOV d.o.o. si prizadeva predstaviti kar najbolj točne in ažurne informacije, toda morebitnih napak na straneh lovskatrgovina.si glede cen, dobavnih rokov, opisov izdelkov idr. ne izključuje in zanje ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti. Kupec blaga, kupljenega v spletni trgovinilovskatrgovina.si, ima pravico do vračila ali reklamacije (glej točko 6.).

2. OMEJENA PRAVICA UPORABE

Obiskovalci lahko vsebine spletnih strani lovskatrgovina.si  uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja SNEF.LOV d.o.o. prepovedana.

3. REGISTRACIJA UPORABNIKOV

V spletni trgovini lovskatrgovina.si se lahko prijavite kot registriran uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim uporabnikom. Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh lovskatrgovina.si.

4. ZAŠČITA ZASEBNOSTI

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh lovskatrgovina.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo podjetje SNEF.LOV d.o.o. varovalo ter preprečevalo njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

5. POSTOPEK NAROČILA OZ. NAKUPA

Na spletni strani lovskatrgovina.si je možen nakup izdelkov, predstavljenih v spletni trgovini. Te izdelke lahko kupec posreduje tudi tretji osebi.

Nakup streliva in orožja

Pošiljanje streliva in orožja žal ni možno zato je potrebno omenjeno blago osebno prevzeti v trgovini SNEF.LOV d.o.o., Ločica ob Savinji 56N, 3313 Polzela, Slovenija.
Pri nakupu oz. prevzemu streliva mora stranka obvezno pokazati veljavni orožni list ali veljavno nabavno dovoljenje z osebnim dokumentom, pri nakupu oz. prevzemu orožja pa veljavno nabavno dovoljenje z osebnim dokumentom. V primeru, da stranka ne more predložiti orožnega lista ali nabavnega dovoljenja, se naročilo oz. nakup prekliče.

Cene so izražene v evrih. Prodajalec pošiljki priloži račun (predračun), ko je pošiljka plačana, pošlje kupcu še račun. Vaša cena izdelka se bo pri načinu plačila po povzetju povečala za znesek poštne provizije za prenos kupnine, ki jo zaračunava Pošta Slovenija po njihovem veljavnem ceniku.

Nakup nočnih strelnih daljnogledov je dovoljen samo državnim organom.

Vse izdelke, ki so na zalogi, pošljemo iz našega podjetja v roku 2-5 delovnih dni, šteto od dneva potrditve vašega naročila. Pri izbiri opcije plačila na naš transakcijski račun  bodo aktivnosti za izvedbo naročila stekle po prilivu sredstev na naš transakcijski račun. Dobavni rok prične teči prvi delovni dan po prejemu potrdila o plačilu. Izdelki bodo dostavljeni preko Pošte Slovenije. Stroški dostave paketa so enaki za dostavo po celotni Sloveniji.  Strošek dostave je 6,37€ z DDV ( v poštnino se prišteje tudi stošek pakiranja, kateri je odvisen od zahtevnosti paketa)oz. po ceniku pošte Slovenije (https://www.posta.si/ceniki), če gre za težje pakete od 5 kg. Strošek dostave se obračuna k naročilu, kar je zavedeno tudi v košarici in navedeno na računu.

Pošta Slovenije si vedno obračuna 5% provizije od zneska kupnine. Pošiljko boste prejeli po pošti, vrednost pošiljke skupaj s stroški pošiljanja poravnate ob prevzemu pošiljke. Če vas takrat ne bo doma, vam Pošta Slovenije pusti obvestilo o prispeli pošiljki. Na pošti vas bo pošiljka čakala še 15 dni. Vrednost pošiljke plačate skupaj z stroški poštnine.
Stroškov dostave pri vrnitvi ali menjavi izdelkov ne povrnemo.
Izdelke iz naše ponudbe dostavljamo prek Pošte Slovenije. Pri prevzemu odkupne pošiljke Pošta Slovenije zaračuna provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku.

SNEF.LOV d.o.o. bo potrjena naročila na lovskatrgovina.si  obravnavalo kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo potrjeno. 

SNEF.LOV d.o.o. lahko naročilo zavrne, če sumi, da je prišlo do zlorabe spletnih stranilovskatrgovina.si.
Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s splošnimi pogoji in da je bil nanje izrecno opozorjen.

7. GARANCIJA

Izdelki, pri katerih je to navedeno imajo vključeno garancijo. Trajanje garancijske dobe je navedeno v opisu izdelka. Za uveljavljanje nas pokličete na telefon 070 322 338 ali pišete na elektronski naslov info@lovskatrgovina.si  Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji navedeni na garancijskem listu, ki je priložen  izdelku. Garancijo se uveljavlja s kopijo računa in garancijskim listom. Vse tovarniške okvare in pomanjkljivosti, ki bi nastale v garancijskem roku bodo odpravljene brezplačno.

Garancija ne velja v primeru okvar nastalih zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanskih poškodb, če je v izdelek posegala nepooblaščena oseba  ali zaradi okvar nastalih v primeru višje sile.

Če želite dodatne informacije v zvezi z garancijo in pooblaščenimi servisi, se lahko obrnete na info@lovskatrgovina.si.

8. VRAČILO BLAGA IN REKLAMACIJE

PREKLIC NAROČILA

Vsak kupec ima pravico do odstopa od pogodbe. V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema izdelka podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Sporočilo je pravočasno in veljavno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila izdelka. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 14 dneh od sporočila o odstopu. Tudi če v roku 14 dni od prejema pošiljke izdelek vrne se to šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Izdelek mora biti nerabljen, nepoškodovan, v nespremenjeni količini, v originalni embalaži in z veljavnim računom. V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite na e-naslov info@lovskatrgovina.si.  Svoj zahtevek za vrnitev izdelka pošljite na naslov: SNEF.LOV d.o.o., Ločica ob Savinji, Ob Savinji 52, 3313 Polzela, Slovenija. Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 8 dneh, po prejemu vrnjenega blaga, prek poštne nakaznice ali na vaš bančni račun, ki ga morate navesti v svojem zahtevku. Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov pokličite na telefonsko številko 070 228 227.

 

REKLAMACIJE

Kupec sporoči reklamacijo na e-naslov info@lovskatrgovina.si. Kupec izpolni obrazec za vračilo/reklamacijo, ki ga prejme po e-pošti, in ga izpolnjenega priloži blagu. Prav tako priloži originalni račun. Podjetje SNEF.LOV d.o.o. bo v petih delovnih dneh po pisnem sporočilu kupca potrdila prejem reklamacije in mu sporočila, kako bo potekal postopek obravnave reklamacije.

Kupec lahko izdelek reklamira, če izdelek nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, napačne barve, količine ali pa če izdelek kakor koli odstopa od kupčevega naročila.

Kupec lahko izdelek reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe, izdelku zmanjšala tržna vrednost.

Če se izdelek po pranju prekomerno skrči, pušča barvo, se obarva ali kako drugače deformira ga sprejmemo, napišemo reklamacijski zapisnik in ga pošljemo na analizo. Če strokovne osebe ugotovijo napako zaradi nepravilnega vzdrževanja (npr. pranje pri previsoki temperaturi) stroške analize plača kupec po veljavnem ceniku, če pa je napaka v blagu, plača stroške analize prodajalec.

Prodajalec ne odgovarja za nastalo škodo, zaradi nepravilnega vzdrževanja.

Kupec lahko izdelek v reklamacijo vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

V primeru upravičene reklamacije ima kupec možnost izdelek zamenjati za enakega ali podobnega, ga zamenjati za katerega drugega iz ponudbe ali se odločiti, da mu kupnino izplačamo in jo nakažemo na njegov bančni račun.

V primeru neupravičene reklamacije, kupcu vrnemo izdelek in mu zaračunamo stroške vračila. Neprevzeti izdelki in neupravičene reklamacije ne ustavijo obveznosti kupca do plačila terjatev.

REKLAMACIJE IZDELKOV, POŠKODOVANIH MED PREVOZOM

Tovrstne reklamacije upoštevamo v roku 3 dni po prevzemu pošiljke. Kasnejših reklamacij žal ne upoštevamo. V primeru, da že ob prevzemu na pošiljki opazite znake poškodb, vas prosimo, da pošiljko zavrnete, od poštnega uslužbenca pa zahtevate sestavo reklamacijskega zapisnika o poškodovani pošiljki. Le tako vam bomo lahko kar najhitreje poslali nov izdelek in upoštevali reklamacijo.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav se lahko kupec s ponudnikom poveže telefonsko na telefon 070 228 227 ali po elektronski pošti info@lovskatrgovina.si. Ponudnik bo v roku 3 delovnih dneh potrdil, da je prijel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

9. CENE

Vse cene so v evrih (EUR) in so vezane na državo Slovenijo.
Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila.
Roki veljavnosti morebitnih akcijskih ponudb v spletni trgovini so navedeni v spletni trgovini lovskatrgovina.si

Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini lovskatrgovina.si

10. NAČINI PLAČILA V SPLETNI TRGOVINI lovskatrgovina.si

Kupci iz Slovenije lahko izbrane izdelke plačate na naslednje načine:

plačilo po povzetju: ob prejemu naročila in izbiri plačila po povzetju vam bomo po elektronski pošti poslali potrdilo o prejemu naročila, nato pa sledi dobava v dogovorjenem roku. Kupnino za naročeni izdelek plačate dostavni službi ob prejemu naročenih izdelkov.   Za kupce iz tujine ni možen nakup s plačilom po povzetju.

- plačilo po predračunu: Za blago katera vrednost presega 200,00€, prodajalec izda predračun na posredovan email naslov naročnika ob naročilu blaga na spletni trgovini www.lovskatrgovina.si. Po plačilu predračuna, je blago naročeno in velja dobavni rok, kateri je naveden v POGOJIH POSLOVANJA pod točko 12.

Do plačila celotne kupnine ostanejo izbrani artikli last SNEF.LOV d.o.o.

11. PAKIRANJE IN DOSTAVA

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije. Cene so izražene v evrih. Prodajalec pošiljki priloži račun (predračun), ko je pošiljka plačana, pošlje kupcu še račun. Vaša cena izdelka se bo povečala za znesek poštne provizije za prenos kupnine, ki jo zaračunava Pošta Slovenija po njihovem veljavnem ceniku.

12.  DOBAVNI ROK

Rok dobave blaga iz zaloge je za pošiljke namenjene v Slovenijo 2-14 delovnih dni po potrditvi naročila. Za pošiljke namenjene v tujino se temu roku prišteje še običajen čas poštne dostave v tujino in carinjenja paketa, na kar SNEF.LOV d.o.o. nima vpliva in za to ne sprejema tovrstne odgovornosti.

Blago katero ni na zalogi in je pri dobavitelju ali je potrebno počakati do izdelave pri proizvajalcu, prodajalec SNEF.LOV d.o.o. kupca obvesti po email pošti ali ga osebno kontaktira in se dogovorita o nadaljni dostavi in plačilu.

13. NAKUPNA POGODBA

Nakupno pogodbo hranimo na sedežu podjetja in jo lahko prejmete na pisno zahtevo. Svojo zahtevo sporočite na naslov: SNEF.LOV d.o.o., Ločica ob Savinji, Ob Savinji 52, 3313 Polzela, Slovenija s pripisom Nakupna pogodba. Nakupna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.