FOX BULLETS

FOX BULLETS

Lovska krogla Fox Classic hunter

 Krogle Fox Classic hunter so izdelane iz bakrove zlitine z 10% cinka (CuZn10), s čimer je zagotovljena primerna žilavost materiala, da se krogla pri prečkanju ovir deformira in ne drobi. Po obodu cilindričnega dela krogle so utori z namenom zmanjšanja naležne površine med kroglo in cevjo. Prednji del ima izvrtino, ki je globoka cca 1/3 celotne dolžine krogle, na ta način je določena stopnja deformacije krogle. V izvrtino je vstavljena konica iz temperaturno obstojnega polimera, katera da krogli značilen končni videz.

 DEFORMACIJA V GOBICO

 Krogla Classic hunter se ob zadetku v divjad deformira v gobico s približno dvakratnim premerom kalibra krogle in s tem ustvari širok strelni kanal v samem trupu in vitalnih organih divjadi. Zaradi svoje monolitne zgradbe in nadzorovane deformacije so poškodbe mesa praviloma zelo majhne.

V običajnih pogojih obdrži krogla preko 95% mase skozi celotno pot prodiranja. Ob zadetku v prsni koš divjad običajno pade v ognju ali pa je na njenem kratkem begu vidna obilna krvna sled. Sama konstrukcija krogle omogoča izjemen zaustavni učinek divjadi.

 Referencence

 Krogle Fox Classic Hunter, so bile uspešno uporabljene tako na Evropski divjadi (http://www.foxbullets.eu/reference/?lang=sl ), kot tudi na drugih kontinentih (http://www.foxbullets.eu/safari-v-mongoliji/?lang=sl).

 

 

 

 

 

Za ta izbor ni na voljo nobenega artikla.